ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας τη Δευτέρα!

Τι θα πει στον Κ. Παπούλια

Στο Προεδρικό Μέγαρο στρέφεται το ενδιαφέρον των πολιτικών εξελίξεων, καθώς τη Δευτέρα ο Κάρολος Παπούλιας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Kontranews, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντά – έπειτα από δικό του αίτημα- τον πρώτο πολίτη της χώρας σε μία χρονική συγκυρία που η πίεση για συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά αυξάνει ολοένα και περισσότερο όπως και η «φιλολογία» για συναίνεση Τσίπρα σε μία νέα συμφωνία.

Τούτων δοθέντων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να ζητήσει εκλογές και παράλληλα να εκτοξεύσει προειδοποιητικές «βολές», τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα, λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις χωρίς συναίνεση.

Σ’ αυτή την  κατεύθυνση άλλωστε επέλεξε να κινηθεί και μετά τη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλώνοντας ότι «απειλείται η δυνατότητα της επόμενης κυβέρνησης να διαμορφώσει όρους διεξόδου».

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κινείται χωρίς σχέδιο και με μόνη πυξίδα τη δημιουργία εντυπώσεων». Στο ίδιο μήκος κύματος, καλά ενημερωμένες πηγές εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι στα πρώτα θέματα της συνάντησης Τσίπρα- Παπούλια θα βρεθεί και το ζήτημα της «επίμαχης» ρύθμισης του χρέους, με τον Αλέξη Τσίπρα να υπερθεματίζει για την μη βιωσιμότητα αυτού και για τη διαγραφή, του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Τέλος, ψηλά στην «ατζέντα» της συνάντησης θα τεθούν τόσο οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα –  με αφορμή την αξιοποίηση για το «μαξιλαράκι» των 11,6δις- αλλά και τα εθνικά ζητήματα με το βλέμμα όλων να εστιάζεται στη γειτονική Κύπρο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact