ΚΟΣΜΟΣ

Στους πέντε μεγαλύτερους καλλιεργητές μαριχουάνας στον κόσμο η Αλβανία

Η Αλβανία κατατάσσεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων καλλιεργητών μαριχουάνας στον κόσμο, για την περίοδο 2009-2014, μαζί με την Κολομβία, την Τζαμάικα, την Ολλανδία και την Παραγουάη.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με την καλλιέργεια και τη διακίνηση ναρκωτικών, τα έσοδα από τη διακίνηση είναι ένα μεγάλο οικονομικό κίνητρο για τις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες, μόνο μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού, εξασφαλίζουν ποσά που “αγγίζουν” τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η έκθεση αναφέρεται στα δεδομένα του 2014 ως τα τελευταία επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στην Αλβανία εκείνη τη χρονιά παρήχθησαν 540 τόνοι χασίς, ενώ οι αρχές εντόπισαν 551.414 χασίσοδεντρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, η καλλιέργεια και η διακίνηση ναρκωτικών αποτελούν το 2,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Αλβανίας, το υψηλότερο σε σύγκριση με άλλες, ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία, που είναι και οι κύριες αγορές της κατανάλωσης των ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact