ΚΟΣΜΟΣ

Suddeutsche Zeitung: Εντολή Μέρκελ σε Σόιμπλε για έγκριση της δόσης προς την Ελλάδα την Τρίτη

Ακόμη και οι πιο ισχυροί υπουργοί πρέπει να υποχωρούν, όταν το θέλουν οι ηγέτες του κόμματός τους, σχολιάζει η Suddeutsche Zeitung, σύμφωνα με την οποία η Ανγκελα Μέρκελ έδωσε εντολή στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να τελειώσει «ήσυχα και γρήγορα» το ζήτημα της ελληνικής χρηματοδότησης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Καγκελάριος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών της να εγκριθεί την Τρίτη η εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα, πριν από τη Σύνοδο της G7, σημειώνοντας ότι η Μέρκελ δεν θέλει να ακούσει άλλα «κηρύγματα» από τον Μπαράκ Ομπάμα και δεν επιθυμεί μία νέα Σύνοδο Κορυφής ή να «βαραίνει» άλλο την ΕΕ το ελληνικό ζήτημα.

Για αυτό, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ο Σόιμπλε πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact