ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο δίνει τροφή για σκέψη: Μικρά παιδιά ζητούν συγγνώμη για πράξεις τρομοκρατίας

Αίσθηση έχει προκαλέσει εδώ και μερικές ημέρες στο Διαδίκτυο ένα βίντεο που έρχεται από την Ολλανδία και προβάλλει μικρά παιδιά, μουσουλμάνων και χριστιανών, να απολογούνται για πράξεις τρομοκρατίας.

Το βίντεο του κινηματογραφιστή Abdelkarim El-Fassi θέλει να κάνει ένα σχόλιο στη θεωρία της «συλλογικής ευθύνης» στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν πρέπει όλοι οι μουσουλμάνοι να ζητήσουν συγγνώμη για τις τρομοκρατικές πράξεις.

Μέσα από τα βλέμματα και τις αντιδράσεις μικρών παιδιών όταν τους λένε πως οι «Οι περισσότεροι Μαροκινοί μουσουλμάνοι είναι εγκληματίες» ο σκηνοθέτης θέλει να δείξει πόσο άδικη είναι η έννοια της «συλλογικής» ευθύνης.

Για να ενδυναμώσει, μάλιστα, την άποψή του βάζει και ένα ξανθό, λευκό παιδί να μιλήσει για τον Αντερς Μπρέιβικ που σκότωσε τόσους ανθρώπους στη Νορβηγία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact