ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκροτείται επιτροπή για τα οικονομικά της εκπαίδευσης

Αύριο η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό

Τη συγκρότηση της Επιτροπής για τα οικονομικά της εκπαίδευσης ανακοινώνει αύριο ο πρωθυπουργός, όπως ενημέρωσε την Ολομέλεια, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, υπογραμμίζοντας ότι «τέτοια επιτροπή, που θα αφορά τα οικονομικά της παιδείας, από τα προνήπια μέχρι και τα διδακτορικά, δεν υπήρξε από την ίδρυση του ελληνικού κράτους».

«Σε αυτή την επιτροπή ζητήσαμε τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων που θα μας υποδείξουν άλλα κόμματα. Και θέλω να χαιρετίσω το γεγονός ότι όλα τα κόμματα, γενναιόδωρα και χωρίς καμία υστεροβουλία, υπέδειξαν εμπειρογνώμονες. Δύο κόμματα δεν υπέδειξαν εμπειρογνώμονες.

Είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, αλλά όλα τα άλλα έχουν υποδείξει τα πρόσωπα», είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι θα είναι μια επιτροπή που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης και η κυβέρνηση δεσμεύεται σε τρία χρόνια, να κλείσει τις ψαλίδες, τουλάχιστον ως προς τις ανελαστικές δαπάνες, για να σταματήσει η παθογένεια που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός είπε ακόμη, ότι αύριο είναι η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής και εκτίμησε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact