ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγχωνεύτηκε η Bayer με τη Monsanto

Μήνες συζητήσεων έφτασαν στο τέλος τους

Η Bayer ανακοίνωσε ότι απέκτησε τη διοίκηση της Monsanto με μία προσφορά 128 δολαρίων ανά μετοχή της. Το συνολικό ύψος της προσφοράς για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, που είναι η κορυφαία για τους σπόρους στον κόσμο, ανέρχεται σε περίπου 66 δις δολάρια, περιλαμβανομένου του χρέους της.

Οι εταιρείες συμφώνησαν ότι θα καταβληθεί (από τη Bayer) ένα ποσό 2 δισ. δολαρίων (στη Monsanto) στην περίπτωση που η συμφωνία δεν εγκριθεί από τις Αρχές για τον Ανταγωνισμό, ενώ αναμένουν να ολοκληρωθεί η συμφωνία έως το τέλος του 2017, αναφέρει η Bayer σε ανακοίνωσή της.

Η γερμανική εταιρεία προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με ένα συνδυασμό έκδοσης χρέους και μετοχών. Το σκέλος των μετοχών, ύψους περίπου 19 δις δολαρίων, αναμένεται να αντληθεί με την έκδοση ομολόγων που θα είναι υποχρεωτικά μετατρέψιμα σε μετοχές και μία έκδοση νέων μετοχών για τους υφιστάμενους μετόχους, αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact