ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλέγει στοιχεία για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» η προανακριτική για τον Παπαντωνίου

«Διερεύνηση στο πλαίσιο του κράτους Δικαίου, για γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης»

Να εξεταστεί η αρμοδιότητά της στο να διερευνήσει εάν διαπιστώνονται ενδείξεις για διάπραξη, εκ μέρους του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, του εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων, αποφάσισε η Προανακριτική Επιτροπή.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης κατά του Γιάννου Παπαντωνίου, για τους εξοπλισμούς 2001-2004, αποφάσισε ότι η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο -στο πλαίσιο του κράτους Δικαίου- ώστε, ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Τέλος, η Επιτροπή επαναβεβαίωσε, ότι η Βουλή είναι καταρχάς αρμόδια για την εξέταση τέλεσης του εγκλήματος της απιστίας εκ μέρους του πρώην υπουργού, ωστόσο διαπίστωσε ότι υπάρχει εξάλειψη του αξιόποινου για το συγκεκριμένο αδίκημα, λόγω παραγραφής.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact