ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης με Φιλελεύθερους και Συντηρητικούς στη Δανία

O πρωθυπουργός δεν προσκάλεσε το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας

Ο πρωθυπουργός της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία και το Συντηρητικό Κόμμα.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε στο Twitter και μπορεί να μειώσει το πολιτικό ρίσκο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, καθώς η κυβέρνηση μειοψηφίας του Ράσμουσεν βρίσκεται αντιμέτωπη με σκληρές διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων, διάρκειας 10 ετών.

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 2015, η κυβέρνηση συγκροτήθηκε από το Φιλελεύθερο Κόμμα του Ράσμουσεν, το έχει μόλις 34 από τις 179 έδρες στο κοινοβούλιο.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν προσκάλεσε το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας, που είναι το μεγαλύτερο από τα τρία κόμματα που υποστηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, να συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact