ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Ανησυχεί ότι το «Παιχνίδι των 72 ωρών» θα φτάσει στην Ελλάδα

Παγκόσμια φάρσα ή σκηνικό φρίκης; Το «Game of 72» («Παιχνίδι των 72 ωρών») έχει τρομάξει γονείς και Αστυνομία σε όλο τον κόσμο.

Το διαδικτυακό φαινόμενο, εκτυλίσσεται στα social media και συνίσταται στο εξής: Εφηβοι ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα, προκαλώντας ο ένας τον άλλον να εξαφανιστούν από το σπίτι τους, χωρίς καμία επικοινωνία με τις οικογένειες τους, για 72 ώρες.

Το επικίνδυνο αυτό διαδικτυακό «παιχνίδι» φέρεται να ξεκίνησε από τη Γαλλία, όπου 13χρονη η οποία εξαφανίστηκε από την οικία της για 72 ώρες, δήλωσε ότι προσπαθούσε να ανταποκριθεί στο «παιχνίδι – πρόκληση των 72 ωρών».

Οι Αστυνομικές Αρχές πολλών κρατών εξέδωσαν ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολλά είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από πολυάριθμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Βάσει του γεγονότος ότι δεν έχουν ακόμη βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία στο διαδίκτυο για την ύπαρξη του επικίνδυνου «παιχνιδιού», μερίδα των ξένων μέσων εικάζει ότι η έκταση που έλαβε το περιστατικό μπορεί να οφείλεται σε αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax).

Στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανησυχούν και αναζητούν να ανιχνεύσουν το παραμικρό καθώς, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εφιστά την προσοχή των πολιτών, και ιδίως των γονέων, αναφορικά με φαινόμενο, το οποίο αποκαλείται “Game of 72” («Παιχνίδι των 72 ωρών»). Καλεί δε τους γονείς, αν υποπτευθούν πως κάποιο παιδί σχεδιάζει να προβεί στο «παιχνίδι – πρόκληση» των 72 ωρών ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες για αυτό, να επικοινωνήσει άμεσα με τους ακόλουθους τρόπους:

  • · Τηλέφωνο: 11188
  • · Fax: 210-6476462
  • · Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • · Facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
  • · Twitter: @cyberalertGR
  • · Ιστότοπος: www.cyberkid.gr
  • · Και μέσω της εφαρμογής CYBERKID για φορητές συσκευές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact