ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Αμπάς-Κέρι με φόντο τη βία στην Ιερουσαλήμ

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί αύριο στο Αμάν της Ιορδανίας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σε μια περίοδο που εντείνεται η βία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του σήμερα.

Ο Αμπάς έγινε δεκτός νωρίς σήμερα το μεσημέρι από τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, η χώρα του οποίου είναι ο θεματοφύλακας της Πλατείας των Τεμενών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο ιορδανός μονάρχης θα έχει επαφές αργότερα και με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο επίκεντρο των συνομιλιών τους θα βρεθεί τόσο η ένταση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ όσο και ο αγώνας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμπάς με τον Κέρι θα συναντηθούν αύριο στις 13.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του πρώτου, Νάμπιλ Άμπου Ρουντέινα.

Η Πλατεία των Τεμενών είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος για τους μουσουλμάνους, θεωρείται όμως ιερός χώρος και από τους Εβραίους που την αποκαλούν Όρος του Ναού. Παλαιστίνιοι και Ιορδανοί φοβούνται ότι το Ισραήλ, παρά τις επίσημες διαψεύσεις, θα επιχειρήσει να τροποποιήσει το στάτους κβο της περιοχής, που απαγορεύει στους Εβραίους να προσεύχονται στην Πλατεία.

Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Αμπντάλα Νσουρ, η κυβέρνηση του οποίου ανακάλεσε πρόσφατα τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ, δήλωσε την Κυριακή ότι τα επεισόδια γύρω από την Πλατεία των Τεμενών συνιστούν μια μαχαιριά στην ειρήνη.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact