ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΕΕΤ και Δραγασάκη σε πολύ καλό κλίμα

Διαπιστώθηκε πρόοδος σε εξωδικαστικό Μηχανισμό και εγκατάσταση POS

Άτυπη συνάντηση με στελέχη της διοίκησης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (πρόεδρος Νίκος Καραμούζης και γγ Χαρούλα Απαλαγάκη) είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας που εγκαινιάστηκε στην ευρεία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο (24.4.2017), παρουσία υπουργών (Οικονομικών, Δικαιοσύνης κ.ά.), κυβερνητικών στελεχών, του προεδρείου της ΕΕΤ και των CEO των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Τράπεζας Αττικής.

Στη σημερινή συνάντηση υπήρξε follow up της προηγούμενης συνεδρίασης και διαπιστώθηκε ότι σε δύο από τα βασικά ζητήματα που είχαν τεθεί («Εξωδικαστικός Μηχανισμός» και εγκατάσταση POS) έχει υπάρξει η επιθυμητή πρόοδος, η οποία καταδεικνύει τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να παραχθούν από τη συντονισμένη και λειτουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Ακόμα, επισημάνθηκε ότι, σε συνέχεια των αποφάσεων της σύσκεψης του Απριλίου, έχουν ήδη συγκροτηθεί δύο Ομάδες Εργασίας (μία μεταξύ της ΕΕΤ και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, μία μεταξύ της ΕΕΤ και στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης) και έχει δρομολογηθεί μία ακόμη (μεταξύ της ΕΕΤ και στελεχών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης).

Και οι δύο πλευρές επισήμαναν ότι η πρόσφατη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές διανοίγει θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την εδραίωση της εμπιστοσύνης σε αυτή.

Ο κ. Καραμούζης ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο για τις πρωτοβουλίες της ΕΕΤ το επόμενο διάστημα, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον ως πρωταγωνιστικού επενδυτικού προορισμού.

Συμφωνήθηκε, ακόμη, να υπάρξει στο πεδίο αυτό συντονισμός, με αντίστοιχες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact