ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Ιερώνυμου-Αποστόλου: Η ανεκμετάλλευτη γη της εκκλησίας σε νέους αγρότες για πρότυπα αγροκτήματα

Στην ανάγκη να χρησιμοποιηθούν παραγωγικά σχολάζουσες,σήμερα, εκκλησιαστικές εκτάσεις, με κύριες κατευθύνσεις τη διευκόλυνση των νέων αγροτών, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και τη δημιουργία πρότυπων αγροκτημάτων, συμφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα της αξιοποίησης της αγροτικής γης που ανήκει στην εκκλησία και παραμένει ανεκμετάλλευτη και η οποία μπορεί να διατεθεί για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου ανέφερε ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι η παραγωγική και υποστηρικτική χρήση των εκτάσεων αυτών προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και της ελληνικής οικονομίας, ενώ τα ζητήματα κυριότητας των εκτάσεων αποτελούν αντικείμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της διαδικασίας σύνταξης των δασικών χαρτών και του Εθνικού Κτηματολογίου. Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο αυτό ο διάλογος με την Εκκλησία θα συνεχιστεί.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact