ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Καμίνη-Πανούση

Το Κέντρο της Αθήνας και η διαχείριση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας (παραεμπόριο, αντικοινωνική στάθμευση, ηχορύπανση, τραπεζοκαθίσματα), ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι οι λύσεις είναι επείγουσες. Ως λύσεις προτάθηκαν είτε τις αρμοδιότητες να αναλάβουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί στην ΕΛΑΣ, είτε να αποφασιστεί η διενέργεια διαλόγου για νομοθετική ρύθμιση. Στην περίπτωση που αποφασιστεί η δεύτερη λύση, ο δήμαρχος Αθηναίων θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συνομιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να διαμορφωθεί νομοθετική πρόταση.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Αθήνα απολαμβάνει ένα κεκτημένο που δεν πρέπει να χαθεί. Οι λύσεις που θα βρεθούν θα πρέπει να συνδυάζουν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη εγγύηση της ασφάλειας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο δήμαρχος Αθηναίων αναλαμβάνει πρωτοβουλία επαφών με πόλεις που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact