ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνδεση της αποπληρωμής του χρέους με την ανάπτυξη προτείνει ο Σταθάκης

Υπέρ της σύνδεσης της αποπληρωμής του χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τάσσεται ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Ο κ. Σταθάκης επισημαίνει ότι «σήμερα ξοδεύουμε περίπου 5% του ΑΕΠ μας για την εξυπηρέτηση του χρέους μας» και προσθέτει ότι «θα ήταν καλύτερα εάν συνδέαμε την αποπληρωμή με την ανάπτυξη. Αν η ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη, θα πληρώνουμε περισσότερα, αν είναι μικρότερη, θα πληρώνουμε λιγότερα».

Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι θα καταβληθούν κανονικά οι πληρωμές ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να γίνουν από την Αθήνα, ως το τέλος Φεβρουαρίου. Ερωτώμενος «πώς;», απαντά: «Θα τις εξυπηρετήσουμε».

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές για το ελληνικό χρέος, ο κ. Σταθάκης σημειώνει: «Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφέρουν οι συζητήσεις και πόσο εφικτές θα είναι οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των χρεών. Δεν έχουμε απλώς ιδέες για αυτό το θέμα, αλλά υπάρχουν διαβουλεύσεις στην Γερμανία και στο ΔΝΤ. Είναι μια εντελώς ανοιχτή ατζέντα».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact