ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 55χρονος Ελληνας για απάτες στην Πολωνία

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 55χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις πολωνικές αρχές για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ο 55χρονος, εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από οργανωμένη επιχείρηση, στην οποία συνεργάστηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και οι αστυνομικές αρχές της Πολωνίας.

Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι την περίοδο 2001-2002 εξαπάτησε, μαζί με συνεργούς του, διάφορες επιχειρήσεις σε πόλεις της Πολωνίας και αποκόμισε παράνομα χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα παρουσιαζόταν σε επιχειρήσεις ως οικονομικός διαμεσολαβητής ανύπαρκτων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, ισχυριζόταν ότι προσέφερε οικονομικές υπηρεσίες, και με το πρόσχημα επικείμενης μεσολάβησης για χορήγηση οκτώ δανείων, κατάφερε και απέσπασε παράνομα το συνολικό χρηματικό ποσό των 387.586 δολαρίων ΗΠΑ, καθώς και 90.800 ζλότι Πολωνίας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact