ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχείς επιθέσεις κατά τζιχαντιστών στο Κομπανί

Αεροπορικά πλήγματα δέχονται οι τζιχαντιστές στο Κομπανί από το αμερικανοαραβικό συνασπισμό χωρών ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο αμερικανο-αραβικός συνασπισμός διεξήγαγε τουλάχιστον πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών στη γραμμή του μετώπου τους με τους Κούρδους, ανατολικά και νοτιοανατολικά του Κομπανί», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Η μη κυβερνητική οργάνωση δεν έκανε μέχρι στιγμής λόγο για νεκρούς. Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται πλέον σε απόσταση μόλις 3 χλμ. ανατολικά απ’ αυτή την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών, ιατρικών, στρατιωτικών και από την κοινωνία των πολιτών, σε όλη τη Συρία.

Σφοδρές μάχες σημειώνονται σήμερα ανάμεσα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τις κουρδικές δυνάμεις στις πύλες της Κομπανί, την οποία οι Κούρδοι «υπερασπίζονται με επιμονή», αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση. «Μολονότι υπολείπονται σε αριθμό και οπλισμό, οι κούρδοι μαχητές αρνούνται να αποσυρθούν και υπερασπίζονται επίμονα την πόλη τους εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου. «Είναι γι’ αυτούς ζήτημα ζωής ή θανάτου», πρόσθεσε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact