ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα ζητούν οι Γερμανοί

Ποσοστό 81% των Γερμανών θεωρούν ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για τη συνέχιση της πορείας λιτότητας στην Ελλάδα, ενώ 61% πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εάν παραβιάσει τους όρους εξοικονόμησης.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας infratest-dimap που παρουσίασε χθες το βράδυ το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, 54% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ με κάθε τρόπο, ενώ μόνο 28% απαντούν θετικά στο ερώτημα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σε ποσοστό 79%, πάντως, οι Γερμανοί πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας τους είναι καλή, ενώ, παρά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, ο φόβος τους για το ενδεχόμενο ανάλογης επίθεσης στη Γερμανία εμφανίζεται μειωμένος κατά δέκα μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. «Ναι» στο ερώτημα απαντούν 49% των ερωτηθέντων.

Η εικόνα σε ό,τι αφορά την προτίμηση των Γερμανών στα κόμματά τους δεν σημειώνει σημαντικές αλλαγές, με τους Χριστιανοδημοκράτες να συγκεντρώνουν ποσοστό 41%, τους Σοσιαλδημοκράτες 26%, την Αριστερά 8%, τους Πράσινους 10%, τους Φιλελεύθερους 3% και την Εναλλακτική για την Γερμανία 6%. Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο υπουργός Εξωτερικών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ακολουθεί η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (CDU).
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact