ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις φυλακές

Σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να επικεντρώνουν την αντιπαράθεση τους στις διατάξεις για τους ισοβίτες φυλακισμένους και τους κουκουλοφόρους, συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ’ τύπου.

Η ΝΔ, παρά τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός της Δικαιοσύνης, επιμένει στην ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσε για το άρθρο 2, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε ισοβίτες, εκτός όσων έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, να συνεχίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους με κατ’ οίκον περιορισμό, αφού έχουν εκτίσει τουλάχιστο 5 χρόνια στη φυλακή.

Η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να γίνει το βράδυ, αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση επί όλων των υπόλοιπων άρθρων.

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «είναι μια πραγματικότητα ότι μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, οι κουκουλοφόροι θα αποθρασυνθούν». Έκανε ακόμη λόγο για «μια νέα κόκκινη αστυνομία που υπάρχει πλέον και η οποία ικανοποιεί την νέα ηγεσία», εντολές της οποίας είναι, όπως είπε, οι αστυνομικοί να παρακολουθούν απλά τους κουκουλοφόρους. «Κάποιοι απαιτούν ασυδοσία και φαίνεται πως έχουν ιδεολογική συγγένεια μαζί σας. Ο χώρος των κουκουλοφόρων λειτουργεί ως προπαρασκευαστικός χώρος για τρομοκρατία», είπε.

Η εισηγήτρια του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, αναχρονιστική και υποτιμητική την άποψη που εκφράστηκε ότι οι κοινωνικές ομάδες των αδικημένων και στερημένων είναι επιρρεπείς σε παραβατικές συμπεριφορές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος υπεραμύνθηκε της τροπολογίας που κατέθεσαν 28 βουλευτές του κόμματός του για την κατάργηση του λεγομένου κουκουλονόμου, σημειώνοντας ότι αν είναι να ποινικοποιούμε γενικώς τότε «να ποινικοποιήσουμε την σκάλα και τα γάντια που χρησιμοποιούν οι ληστές και να τους βάζουμε ισόβια».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό και της απέδωσε μεγάλη ανοχή – που προκαλεί ερωτηματικά – απέναντι σε τρομοκράτες και κουκουλοφόρους.
Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος επεσήμανε ότι το κόμμα του πολλές φορές προώθησε, ψήφισε και στήριξε μέτρα ανθρωπιστικού χαρακτήρα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να το ταυτίζει με την ακροδεξιά.

«Δεν μπορείτε να μας κατατάσσετε στην τάξη των Ιαβέρηδων. Με τον Αγιάννη είμαστε, με τους «φτωχοδιαβόλους» είμαστε, απλώς δεν είμαστε με τους μεγαλοεγκληματίες, τους ποινικούς, τους εμπόρους ναρκωτικών και τους τρομοκράτες. Γι’ αυτό, λοιπόν και ψηφίζουμε τα μέτρα και σας ζητάμε τους διαχωρισμούς. Δεν μπορείτε να μας ταυτίζετε με την ακροδεξιά, επειδή σας κάνουμε κριτική», τόνισε ο κ. Κούτσουκος.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact