ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους και ανέργους

Συνεχίζεται έως τα τέλη του Απριλίου, το πρόγραμμα εξετάσεων πρόληψης του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) αποκλειστικά για ανασφάλιστους και ανέργους της περιφέρειας Αττικής και στο διάστημα αυτό θα επωφεληθούν επιπλέον 350 ανασφάλιστοι / άνεργοι, από 25-65 ετών.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και τους καρκίνους παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας, καθώς και να λάβουν έκθεση υγείας.

Γι αυτό το διάστημα, τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία είναι: Γ. Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας-Πατησίων, Σισμανόγλειο, Η Σωτηρία, Τζάνειο, Ασκληπείο Βούλας, Θριάσιο, Αλεξανδρα, Έλενα Βενιζέλου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίζουν φωτοτυπία ταυτότητας, φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή ληγμένου βιβλιαρίου υγείας, επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση, που θα γράφει: «δηλώνω ότι είμαι άνεργος ή ανασφάλιστος», ανάλογα με την περίπτωση.

Για ραντεβού και για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας του ΙΚΠΙ: 210 7222727- 723, ώρες 9-5.

Ιστοσελίδα του προγράμματος: www.prolipsigiaolous.gr

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΠΙ, σημαντικά είναι τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος Παρεμβάσεων Πρόληψης – Προαγωγής Υγείας σε Υφιστάμενα Δίκτυα στην περιφέρεια Αττικής έως τον Δεκέμβριο του 2014.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος για καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και καρκίνο παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας σε 650 ανασφάλιστους / ανέργους ηλικίας 25-65 ετών. Πραγματοποιήθηκαν 40 ενημερωτικές ομιλίες για θέματα προαγωγής και αγωγής υγείας σε δήμους του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), και σε νοσοκομεία-μέλη του Εθνικού Δικτύου Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας (ΕΔΝΥΠΥ), με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου αλλά και την ενημέρωση και κινητοποίησή του για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact