ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζουν την εκκαθάριση σε καταυλισμούς οι Γάλλοι -19η επιχείρηση μέσα σε ένα μήνα

Σε εκκένωση ενός νέου καταυλισμού στα βόρεια του Παρισιού που αριθμούσε σχεδόν χίλιους μετανάστες, από τους οποίους ορισμένοι προέρχονταν από τη «Ζούγκλα» του Καλέ, προχώρησαν οι Αρχές. Πρόκειται για την 19η τέτοια επιχείρηση που πραγματοποιείται σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός στη γαλλική πρωτεύουσα.

Υπό την επιτήρηση σημαντικής αστυνομικής δύναμης, η εκκένωση των μεταναστών, που κατάγονται κυρίως από το Σουδάν, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν, διεξήχθη ήρεμα. Οι μετανάστες είχαν εγκατασταθεί πριν από περίπου τρεις εβδομάδες σε αντίσκηνα και στρώματα, ανάμεσα σε σκουπίδια, κάτω από μια γραμμή του εναέριου μετρό, κοντά στην πλατεία Στάλινγκραντ.

Αρκετά πριν από την εκκένωση στην οποία προχώρησαν οι κρατικές υπηρεσίες, ο δήμος του Παρισιού και η διεύθυνση της αστυνομίας, οι μετανάστες, ορισμένοι κρατώντας ένα σακίδιο με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους, περίμεναν λεωφορεία που θα τους μετέφεραν σε προσωρινά καταλύματα στη περιοχή του Παρισιού ή στην επαρχία.

Η εκκένωση «επέτρεψε τη μεταφορά των 985 μεταναστών και την πλήρη διάλυση του καταυλισμού», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

«Δεν ξέρω πού πάμε, αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερα από εδώ», λέει σε σπασμένα αγγλικά ο Άχμεντ, ένας Αφγανός ο οποίος διέφυγε «από τον πόλεμο και τους Ταλιμπάν» και είχε έρθει στον καταυλισμό πριν από μερικές ημέρες προερχόμενος από το Καλέ.

Στους μετανάστες προτάθηκε ένα κατάλυμα έκτακτης ανάγκης «ώστε να έχουν τον χρόνο να λάβουν νέα ενημέρωση» για τα διαβήματα που πρέπει να κάνουν «αν επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο στη Γαλλία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Δεν κοιμήθηκα τη νύχτα ώστε να είμαι σίγουρος ότι θα με πάρουν από εδώ», δηλώνει ένας μετανάστης από το Μαλί, καθώς ετοιμάζεται ν’ ανέβει σε ένα από τα λεωφορεία.

Ο καταυλισμός αυτός είχε εκκενωθεί για πρώτη φορά στις 7 Μαρτίου. Σχεδόν 400 άτομα είχαν οδηγηθεί τότε σε προσωρινά καταλύματα, όμως μερικές μέρες αργότερα ο καταυλισμός ξαναδημιουργήθηκε.

«Ο ρυθμός είναι πιο γρήγορος, πιστεύω πως υπάρχει μια σημαντική μεταφορά ανθρώπων που βρίσκονταν στο Καλέ και είχαν έρθει στο Παρίσι», εκτίμησε η Σοφί Μπροκά, γενική γραμματέας της νομαρχίας του Παρισιού, αναφερόμενη στην πρόσφατη διάλυση ενός τμήματος της «Ζούγκλας» του Καλέ.

Η επιχείρηση αυτή είναι η 19η που γίνεται στο Παρίσι από τις 2 Ιουνίου 2015. «Συνολικά, περισσότεροι από 6.500 μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή του Παρισιού στεγάστηκαν στο πλαίσιο των σχεδίων του κράτους», σύμφωνα με τις αρχές.
 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact