ΚΟΣΜΟΣ

Σύννεφο χιονιού «κατάπιε» το Μπάφαλο – τέσσερις νεκροί και κατάσταση ανάγκης [εικόνες]

Ασυνήθιστα ισχυρή για την εποχή χιονόπτωση έχει θάψει στα λευκά την κοινότητα του Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, την ώρα που το πρώτο κύμα του χειμώνα ρίχνει κατακόρυφα τον υδράργυρο σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Μετά τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων από το κύμα ψύχους και τη σφοδρή χιονόπτωση, την οποία ορισμένοι χαρακτηρίζουν ως τη χειρότερη που μπορούν να θυμηθούν, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Buffalo3-570

Στο Μπάφαλο το χιόνι έχει φτάσει μέχρι και το ενάμισι μέτρο στις χειρότερες περιπτώσεις, ενώ απίθανες είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, με ένα «τείχος χιονιού» να καλύπτει όλη την πόλη κατά μήκος της λίμνης Έρι.

buffalo2-570

Το θέαμα παραπέμπει σε… ταινία του Χόλιγουντ και σκηνή που απαιτεί ειδικά εφέ, πρόκειται όμως απλώς για τα τερτίπια της φύσης. Επιστήμονες εξηγούν ότι οι εικόνες αυτές οφείλονται στο λεγόμενο «φαινόμενο της λίμνης» όταν δηλαδή οι παγωμένοι άνεμοι συναντούν τα θερμότερα νερά της λίμνης δημιουργώντας ένα «σύννεφο» χιονιού από τους υδρατμούς.

Buffalo4-570

Όπως αναφέρουν οι New York Times, τρεις από τους νεκρούς έχασαν τη ζωή τους λόγω καρδιακής προσβολής την ώρα που φτυάριζαν χιόνι, ενώ το τέταρτο θύμα καταγράφηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Από τη σφοδρή χιονόπτωση δεκάδες οδηγοί παρέμειναν αποκλεισμένοι με τις ουρές σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν τα 150 αυτοκίνητα. Η πολιτειακή αστυνομία με σνόουμομπιλ μοίρασε κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους εγκλωβίστηκαν. Ανάμεσά τους και ομάδα του γυναικείου κολλεγιακού μπάσκετ που παρέμεινε ακινητοποιημένη μέσα στο λεωφορείο για περισσότερες από 27 ώρες.

Buffalo5-570

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το απόγευμα της Πέμπτης. Οι μετεωρολικές υπηρεσίες αναφέρουν πως το ψύχος που φτάνει μέχρι και την Φλόριντα θα ήταν συνηθισμένο μόνο για τον βαθύ χειμώνα του τέλους Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής, που είναι συνηθισμένοι σε σκληρούς χειμώνες, μιλούν για την σφοδρότερη κακοκαιρία των τελευταίων δεκαετιών. Αρκετοί από αυτούς ανεβάζουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από ανοιγμένες εξώπορτες των σπιτιών του που είναι μέχρι πάνω μπλοκαρισμένες με χιόνι, ενώ σε πολλά κινητά τηλέφωνα έχει απαθανατιστεί το «φαινόμενο της λίμνης».

Φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από κάτοικο του Μπάφαλο. Η πόρτα είναι έως πάνω μπλοκαρισμένη απ' το χιόνι...

Φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από κάτοικο του Μπάφαλο. Η πόρτα είναι έως πάνω μπλοκαρισμένη απ’ το χιόνι…

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact