ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Ελασσόνα – Για τρίτη νύχτα σε σκηνές οι σεισμόπληκτοι

Σε σκηνές θα περάσουν άλλη μία νύχτα, την τρίτη στη σειρά, οι κάτοικοι της Ελασσόνας και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας, ενώ ακόμη και πολίτες, των οποίων τα σπίτια δεν έχουν πληγεί, φοβούνται να μείνουν σε αυτά, αφού οι μετασεισμοί συνεχίζονται.

Ωστόσο νέα ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε αυτή τη φορά στις 21:47 στην περιοχή της Ελλασόνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε τον σεισμό σε απόσταση 252 χλμ. Βορειοδυτικά της Αθήνας, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 12 χλμ. Δυτικά Νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Πρόκειται για έναν ακόμη μετασεισμό, με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά της Λάρισας, στο σημείο όπου παρουσιάζεται έντονη δραστηριότητα εδώ και τρία εικοσιτετράωρα. Το εστιακό του βάθος ήταν 8,1 χιλιόμετρα, ενώ η διάρκειά του – όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα – ήταν μικρή.

Στέλνει τροχόσπιτα η κυβέρνηση

Συνεχίζεται ο σχεδιασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Υποδομών για τη σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της ΠΕ Λάρισας, οι οποίες επλήγησαν από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση και βελτίωση της προσωρινής στέγασης των κατοίκων που διαμένουν τις τελευταίες μέρες σε σκηνές, καθώς τα σπίτια τους έπαθαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό και έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σήμερα φτάνει από το Υπουργείο Υποδομών στις περιοχές Ελασσόνας – Τυρνάβου ένας πρώτος αριθμός 40 τροχόσπιτων, ώστε να βελτιωθεί η μετεγκατάσταση ενός αριθμού ανθρώπων οι οποίοι διαμένουν σε σκηνές μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της Τετάρτης.

Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, όπου αναμένεται σταδιακά να καταφθάνουν νέα τροχόσπιτα, αλλά και μεγαλύτεροι οικίσκοι που θα εγκατασταθούν όπου χρειάζεται σε συνεργασία με τους δήμους.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, δώρισε χθες 20 οικίσκους για τις ανάγκες των σεισμοπλήκτων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact