ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνελήφθη υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για χρηματισμό

Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία και υποδιευθυντής της Εθνικής Τράπεζας, συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορείται για δωροδοκία, σχετικά με υπόθεση χρηματοδότησης επιχείρησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς είχε ραντεβού στην κρεαταγορά με άλλο άτομο-επιχειρηματία- από το οποίο έλαβε τα χρήματα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το γραφείο του.

Εκεί εισέβαλε η Ασφάλεια που βρήκε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η σύλληψη μέσα στο κτίριο της τράπεζας έγινε στις 15.30 και προκάλεσε αναστάτωση στους υπαλλήλους.

Στην υπόθεση εξετάζεται η εμπλοκή δύο ακόμη υπαλλήλων. Ο συλληφθείς ήταν στέλεχος της Εθνικής από το 1984 και κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία στις τελευταίες εκλογές. Προέρχεται από τους Οικολόγους.

Πώς έπιασαν τον τραπεζικό;

Περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, ο τραπεζικός υπάλληλος απαίτησε την εκ νέου καταβολή χρημάτων και τελικά συμφώνησε να του δοθούν 3.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, το πρωί της Τετάρτης σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αθήνας.

Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το πλούσιο βιογραφικό του συλληφθέντος

Ο συλληφθείς ξεκίνησε την καριέρα του ως στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας από το 1984, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τις τελευταίες εκλογές στην Πελοπόννησο, προερχόμενος απ’ τις τάξεις των Οικολόγων.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μάλιστα, δίδαξε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ.ά. Διετέλεσε μέλος επιτροπών διάφορων υπουργείων και σύμβουλος τραπεζικών ενώσεων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι διέγραψαν τον πρώην βουλευτή μετά το σκάνδαλο δωροδοκίας

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση της Πολιτικής Κίνησης στην οποία ανήκει, έπαψε να είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων, ανακοίνωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη με αφορμή τη σύλληψή του.

Ταυτόχρονα τα αρμόδια όργανα συνεδριάζουν με θέμα την παύση συμμετοχής του σε κάθε λειτουργία του κόμματος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact