ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τα 5 πιο στοιχειωμένα μέρη στην Ελλάδα!

3. Το σανατόριο της Πάρνηθας

Το σανατόριο λειτούργησε για 40 χρόνια στις αρχές του περασμένου αιώνα. Μιας και η Πάρνηθα ήταν αρκετά μακρυά από το αστικό κέντρο, το συγκεκριμένο σημείο θεωρήθηκε κατάλληλο για να βοηθήσει στη θεραπεία των φυματικών, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν εκεί κατά χιλιάδες.Μετά τα μέσα του περασμένου αιώνα, ο συγκεκριμένος χώρος μετατράπηκε σε ξενοδοχείο με το όνομα ‘Ξενία’, ενώ στη συνέχεια έγινε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Όλα (σχεδόν) καλά ως εδώ. Από το 1985, όταν και εγκαταλείφθηκε και μετά, διάφοροι επισκέπτες του δηλώνουν πως έχουν έρθει σε επαφή με φαινόμενα στα οποία δεν μπορούν να δώσουν κάποια λογική εξήγηση. Ιστορίες για ουρλιαχτά και κραυγές που ακούγονται από το υπόγειο, πόρτες που χτυπούν, αλυσίδες που σέρνονται και το φάντασμα ενός φυματικού κοριτσιού, το οποίο λέγεται πως νοσηλευόταν εκεί τον περασμένο αιώνα, έχουν δημιουργήσει ένα θρύλο γύρω από το σανατόριο, το οποίο τρομάζει κάθε επισκέπτη.

4. Η βίλα Καλλέργη στο Πικέρμι

Ένα πέρασμα από fora που αχολούνται με το μεταφυσικό στην Ελλάδα θα σε πείσει πως η βίλα Καλλέργη αποτελεί το πιο διάσημο στοιχειωμένο σπίτι στη χώρα. Υπάρχουν αναφορές που λένε πως στην κατοχή στο υπόγειο του συγκεκριμένου κτιρίου γίνονταν βασανιστήρια, ενώ είχε κτιστεί το 1910 από τον Περικλή Καλλέργη, ο οποίος αυτοκτόνησε αφού δολοφόνησε τη γυναίκα του. Στο μύθο για το συγκεκριμένο σπίτι συμβάλει τα μέγιστα και το γεγονός πως δεν φυτρώνει τίποτα σε περίμετρο 10 μέτρων γύρω του.5. Το στοιχειωμένο σπίτι στον Βόλο

Η ιστορία του σπιτιού μοιάζει με αυτή της βίλας Καλλέργη στο Πικέρμι. Το οίκημα βρίσκεται στα Λεχώνια, χωριό ανάμεσα στον Βόλο και το Νότιο Πήλιο. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα κατοικούνταν από την οικογένεια Κοντού, η οποία ξεκληρίστηκε είτε από μια σαύρα που έπεσε μέσα σε μια κανάτα με γάλα, το οποίο ήπιαν στη συνέχεια τα μέλη της και δηλητηριάστηκαν είτε γιατί τη δηλητηρίασε κάποιος τρίτος. Όπως και να έχει, το μνημείο της οικογένειας στο νεκροταφείο Βόλου αναπαριστά ένα τραπέζι με τρεις μικρές καρέκλες και μια κανάτα, η οποία έχει μια σαύρα στο χείλος της.Ο θρύλος θέλει οποιονδήποτε κατοίκησε το συγκεκριμένο σπίτι μετά την οικογένεια Κοντού να βρήκε περίεργο θάνατο, ενώ επί Κατοχής αποτέλεσε αρχηγείο της Γκεστάπο και Έλληνες βασανίζονταν στο υπόγειό του. Σήμερα, λένε πως στα δωμάτια του έχουν μείνει κρότοι, βογγητά και ήχοι από αλυσίδες που σέρνονται στο πάτωμα.

πηγή: onemanΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact