ΥΓΕΙΑ

«Τέλος ο Έμπολα και από το Κονγκό» λέει ο ΠΟΥ

Τερματίστηκε πλέον η επιδημία του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανακοίνωσε ήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθώς κανένας άνθρωπος δεν εμφάνισε συμπτώματα επί 42 ημέρες, διάστημα αντίστοιχο με το διπλάσιο της περιόδου εκκόλαψης του ιού, μετά το τελευταίο κρούσμα.

Η επιδημία του ιού Έμπολα, η έβδομη στη χώρα αυτή μετά την ανακάλυψη του ιού το 1976, είναι ξεχωριστή από αυτή που έχει εξαπλωθεί στη δυτική Αφρική και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 5.400 ανθρώπων.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της ΛΔ Κονγκό την προηγούμενη εβδομάδα, από την επιδημία, που διήρκησε τρεις μήνες, έχασαν τη ζωή τους 49 άνθρωποι σε σύνολο 66 κρουσμάτων στην απομακρυσμένη βορειοδυτική επαρχία Εκουατέρ.

Ένας εκπρόσωπος του ΠΟΥ επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό.

Δύο περίοδοι εκκόλαψης του ιού 21 ημερών η κάθε μία πρέπει να περάσουν χωρίς την καταγραφή νέων κρουσμάτων προτού ο οργανισμός του ΟΗΕ μπορεί να κηρύξει τον τερματισμό μιας επιδημίας.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact