ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Θα εφαρμόσουμε μέτρα που εμείς θα προτείνουμε»

«Δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση, εάν το αντίτιμο είναι η συνέχεια της σκοτοδίνης που ζούμε τώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση Ντάισελμπλουμ πως πρέπει η Ελλάδα άμεσα να υιοθετήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι πιστωτές της για να πάρει την πρώτη δόση από αυτό το μήνα.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, ο λόγος που εξελέγη η κυβέρνηση είναι για να αμφισβητήσει τη λογική της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης. «Δεν επιθυμώ να συνεχιστούν τα υφεσιακά μέτρα», τόνισε.

Ταυτόχρονα διέψευσε τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup περί λάθος επιστολή που στάλθηκε στους θεσμούς με αποτέλεσμα ο Ντάισλεμπλουμ να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό. «Δεν έχει γίνει καθόλου έτσι. Αλλά δεν είναι το ζητούμενο αυτό τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως έως τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί από κοινού με τους εταίρους ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια η χώρα θα αξιολογηθεί κανονικά.

Συμπλήρωσε πως ο βασικός λόγος της συμφωνίας στο Eurogroup είναι για να δοθεί πίστωση χρόνου προκειμένου η χώρα να διαπραγματευτεί μια μελλοντική συμφωνία που θα τη βάλει στο μονοπάτι της ανάπτυξης.

«Δεν μας λένε θα εφαρμόσετε τα μέτρα ή δεν θα πάρετε τη δόση, συμφωνήσαμε ότι θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που εμείς θα προτείνουμε και θα κριθούμε από αυτά», τόνισε.

Προανήγγειλε ταυτόχρονα πως θα κατατεθεί πάρα πολύ σύντομα το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τέλος αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ είπε πως μακροπρόθεσμα πρέπει να αλλάξει η δομή του συντελεστή και χαρακτήρισε πάρα πολύ υψηλό το 23%.

«Θα ήθελα ο ΦΠΑ να μειωθεί στο 15-16% και να υπάρξει μια σύγκλιση. Αλλά όχι προς τα πάνω. Κι από κάτω προς τα πάνω κι από πάνω προς τα κάτω χρειάζεται σύγκλιση», ανέφερε.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact