ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα ζητήσουμε επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης»

Την επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-πιστωτές θα ζητήσει από την Κριστίν Λαγκάρντ ο Γιάνnης Βαρουφάκης κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας πως η Αθήνα επιδιώκει το ξεμπλοκάρισμα των διαβουλεύσεων.

Ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε πως ο υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει από την επικεφαλής του ΔΝΤ να επιτευχθεί πιο γρήγορα λύση του ελληνικού προβλήματος.

«Αν κριθεί απαραίτητο να πάνε δυο-τρία πράγματα πιο πίσω χρονικά, αυτό πρέπει να γίνει», προσέθεσε, τη στιγμή που υπάρχουν πληροφορίες πως η κυβέρνηση επιζητεί την μετάθεση της διαπραγμάτευσης για τα ακανθώδη ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών για τον Ιούνιο, προκειμένου να επιτευχθεί μια ενδιάμεση συμφωνία στα υπόλοιπα μέτωπα.

Παράλληλα, ο κ. Φλαμπουράρης απέρριψε το ενδεχόμενο προσφυγής σε νέες εκλογές, εξηγώντας πως η κυβέρνηση είναι σίγουρη πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους-πιστωτές.

Τέλος, με μια δήλωση-απάντηση στα σχόλια ευρωπαίων αξιωματούχων για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε πως η Αθήνα «δεν δέχεται παρεμβάσεις για το ποιες συναντήσεις θα κάνει». «Οι επιλογές είναι δικές μας», συμπλήρωσε.

Τέλος, ερωτηθείς για τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν δημόσια υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα της κυβερνητικής πολιτικής, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «η Ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη διαφορετική άποψη». Διευκρίνισε όμως πως σε κάθε περίπτωση «οι αποφάσεις πρέπει να υλοποιούνται από όλους μας».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact