ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να βάλει ο Τσίπρας «τα ποντίκια» στη «θέση τους»

Αιχμηρή απάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού στις διαρροές

Από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών κρατώ την εθνική συνεννόηση που επιτεύχθηκε και την υποχώρηση της κυβέρνησης από θέσεις που είχε πέρυσι, από εκεί κι έπειτα, «αν διάφορα ποντίκια διαδίδουν διάφορα δεν με ενδιαφέρει», δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στις διαρροές που έγιναν από το Μέγαρο Μαξίμου περί «τρόικας εσωτερικού».

Να «τολμήσει» ο πρωθυπουργός να βάλει «τα ποντίκια» στη «θέση τους», σχολίασε με νόημα ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας λιτά ότι τρόικα «δεν αισθάνομαι ούτε σήμερα, ούτε χθες ούτε προχθές».

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι το κοινό ανακοινωθέν των αρχηγών δίνει ένα ισχυρό χαρτί στον Αλέξη Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, σημειώνοντας πως στο κείμενο αποτυπώνονται πολλά πράγματα που «ανήκουν στην πραγματικότητα» όσον αφορά το μέγεθος και τη σοβαρότητα των επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι η συζήτηση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο «προσγείωσε» τον κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα. Τόνισε πως οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι η χώρα «έχει σύνορα και πρέπει να τα φυλάξει», θέση την οποία «αποδέχτηκε» ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά τους βασικούς άξονες της ελληνικής στρατηγικής, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι η απαραίτητη αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες θα πρέπει να συνοδεύεται από επαναπροωθήσεις όσων δε διώκονται στις χώρες από όπου προέρχονται.

Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, συμπλήρωσε, θα πρέπει να φιλοξενούνται σε κλειστά κέντρα κράτησης.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, λέγοντας με νόημα ότι Το Ποτάμι «δεν θα στρίψει» προς κάποια κατεύθυνση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact