ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοπεφτάτου: Νίκη της δημοκρατίας και απάντηση στα τελεσίγραφα των δανειστών

Με συγκεντρώσεις υπέρ του Όχι υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Με συνθήματα και πολλά χαμόγελα υποδέχτηκαν τη νίκη του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί πολίτες της Ζακύνθου και την Κεφαλονιάς.

Στην Ζάκυνθο, μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύτηκαν από νωρίς μέλη του κόμματος πανηγυρίζοντας την άνετη επικράτηση του «ΟΧΙ». Στο σημείο μέχρι τις 9 το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί όλα τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος αλλά και απλοί πολίτες, υποστηριχτές του «ΟΧΙ».

Στην Ζάκυνθο, σε 99 εκλογικά τμήματα το «ΟΧΙ» συγκέντρωσε ποσοστό 67,6% ενώ «ΝΑΙ» 32,4%.

Ίδιο κλίμα επικρατούσε και στην Κεφαλονιά, αφού μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την βουλευτή του νησιού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, συγκεντρώθηκαν στο κτίριο της Αντιπεριφερείας του νησιού όπου πανηγύρισαν το μεγάλο «ΟΧΙ» των Κεφαλλονιτών αλλά και όλων των κατοίκων των Ιονίων Νησιών.

Στην Κεφαλονιά, σε 108 εκλογικά τμήματα το «ΟΧΙ» έλαβε ποσοστό 64,96% ενώ το «ΝΑΙ» 35,04%.

Το δικό της μήνυμα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδωσε η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η βουλευτής του νησιού δήλωσε ότι «η κοινωνία αποφάσισε για λογαριασμό της κάτω από αντίξοες και άνισες συνθήκες» ενώ τόνισε ότι νίκη του «ΟΧΙ» είναι «νίκη της δημοκρατίας και απάντηση στα τελεσίγραφα των δανειστών».

«Η σημερινή νίκη είναι κάτι βαθύτερο και είχε να κάνει με την εθνική κυριαρχία και της δημοκρατίας» επεσήμανε η κ. Θεοπεφτάτου και ακολούθως δήλωσε ότι το σημερινό αποτέλεσμα θα μας «επιτρέψει αυτό το τόπο που τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας να τον παραδώσουμε άθικτο»

Τέλος, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «όλοι μαζί πάμε μπροστά, θα προχωρήσουμε γιατί έχουμε δίκιο και μας το επιτάσσει η ιστορία».

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος μέσα από πίνακες

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact