ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θεσμική παλινωδία» το… ψαλίδισμα των αρμοδιοτήτων του Γιάννη Πανούση

Την απόφαση του πρωθυπουργού να μεταφέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός και υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι δικαστικές αρχές αλλά και οι διωκτικές λειτουργίες του κράτους είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητες».

«Η σχεδιαζόμενη, αδιανόητη μεταφορά του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έρχεται να προσθέσει μια ακόμα θεσμική παλινωδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.», επισημαίνει ο κ. Αθανασίου και συμπληρώνει:

«Ως γνωστόν, στις περισσότερες από τις ευνομούμενες έννομες τάξεις, οι δικαστικές αρχές, αλλά και οι διωκτικές λειτουργίες του κράτους είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητες.

Τούτο και στη χώρα μας ήταν έως τώρα αυτονόητο, καθώς έτσι επιτάσσουν η συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, αλλά και η έννοια του κράτους δικαίου. Η θέση των λειτουργιών της ανεξάρτητης δικαιοσύνης αλλά και των διωκτικών αρχών υπό τον ίδιο πολιτικό προϊστάμενο, που ανεπίτρεπτα ταυτίζει τον διώκτη με τον κριτή, δημιουργεί ένα εξαιρετικά κακό προηγούμενο, ξυπνάει άσχημες μνήμες και δημιουργεί ύποπτους συνειρμούς σε όλους τους Δημοκράτες πολίτες. Πολύ περισσότερο, όταν αυτή δεν επιχειρείται παρά μόνο ως μέθοδος εξομάλυνσης των προβλημάτων συνεργασίας των Υπουργών μιας κυβέρνησης που μετράει μόλις δύο μήνες ζωής.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact