ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικά μηνύματα από τη Morgan Stanley για την ελληνική οικονομία

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπορεί να μειώσει κατακόρυφα τα spreads των ελληνικών ομολόγων»

Οι τιμές των μετοχών των ελληνικών τραπεζών μπορούν να αυξηθούν 90% από τα σημερινά τους επίπεδα και τα spreads (οι διαφορές απόδοσης) των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών ομολόγων αναφοράς να μειωθούν, εάν η Ελλάδα και οι πιστωτές της καταλήξουν σε συμφωνία για την εκταμίευση νέων κεφαλαίων από το πρόγραμμα στήριξης και την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει σε σημερινή έκθεσή της η αμερικανική χρηματοπιστωτική εταιρεία Morgan Stanley, προσθέτοντας ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Η Morgan Stanley αναβάθμισε τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών σε overweight (δηλαδή, σε σύσταση για μεγαλύτερη αναλογικά συμμετοχή τους σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια), σημειώνοντας ότι οι τρέχουσες αξιολογήσεις τους δεν αποτυπώνουν τη μείωση στα spreads των ομολόγων που θα ακολουθήσουν μία συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της και αντανακλούν μία υπερβολικά απαισιόδοξη άποψη αναφορικά με τους στόχους για την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει τον δρόμο για να καταστούν επιλέξιμα τα ελληνικά ομόλογα για αγορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματός της, να αρθούν οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων και στην ανάκαμψη της οικονομίας, αναφέρει η χρηματοπιστωτική εταιρεία. «Δεν θα είναι εύκολο και είναι πιθανόν να μην είναι καθόλου ομαλό», δήλωσαν αναλυτές της τράπεζες. Ωστόσο, θεωρούν ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact