ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στην Αργεντινή: Εισαγγελέας που βρέθηκε νεκρός είχε στο σπίτι του ένταλμα σύλληψης κατά της προέδρου Φερνάντες

Ενα προσχέδιο εντάλματος σύλληψης της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες βρέθηκε στο σπίτι του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νίσμαν, που ερευνούσε τη βομβιστική επίθεση κατά του εβραϊκού μορφωτικού κέντρου στο Μπουένος Άιρες το 1994 στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 85 άνθρωποι, γράφει η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη τον επικεφαλής της έρευνας.

Ο εισαγγελέας Αλμπέρτο Νίσμαν είχε συντάξει ένα ένταλμα στο οποίο η πρόεδρος Φερνάντες κατηγορείτο ότι προσπάθησε να προστατεύσει Ιρανούς αξιωματούχους από την απόδοση ποινικών ευθυνών για τη βομβιστική επίθεση εκείνη, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Ο εισαγγελέας Νίσμαν βρέθηκε νεκρός την 18η Ιανουαρίου, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, μια ημέρα πριν εμφανιστεί ενώπιον του Κογκρέσου για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του ότι η πρόεδρος Φερνάντες συνωμότησε υπέρ του Ιράν για να εκτροχιαστεί η έρευνά του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact