ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά ο Ιρακινός της Kιβωτού για τη «χλιδάτη ζωή»

Ο 34χρονος σήμερα, πρόσφυγας από το Ιράκ που μπήκε στη δομή από τα 9 του, μεγάλωσε δίπλα στον πάτερ Αντώνιο και παρουσιάζεται ως γενικός διευθυντής της «Κιβωτού» έκανε μια εκτενή ανάρτηση στο προσωπικό του Facebook για όσα του καταλογίζουν.

Το δεξί χέρι του πατέρα Αντώνιου στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Ο 34χρονος είναι από τα πρώτα παιδιά που έμειναν στην Κιβωτό. Τον συνάντησε ο πατέρας Αντώνιος να παίζει σε μια πλατεία την ώρα που έπρεπε να είναι στο σχολείο και θέλησε να μάθει την ιστορία του. Σε παλιότερη συνέντευξή του ο 34χρονος έλεγε για την σχέση του με τον ιερέα. «Η Κιβωτός που με υπεράσπιζε από μικρό παιδί ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό δεν μπορεί παρά να είναι ένα καταφύγιο για όλο τον κόσμο. Ο πατέρας Αντώνιος δέχτηκε πολλές αντιδράσεις στην αρχή. Ήταν πολλοί αυτοί που του είπαν ‘τι κοιτάς τώρα ξένα παιδιά, εσύ ασχολήσου με τη δουλειά σου’.

Αλλά αυτός συνέχισε. Ουδέποτε μας μίλησε για την θρησκεία, για την εκκλησία. Ουδέποτε μας είπε ελάτε να δείτε τι κάνω στην εκκλησία. Σεβόταν την καταγωγή μας και τα πιστεύω μας».

Από πρόσφυγας… σε πόζες με πούρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις νέες μαρτυρίες που δημοσιεύει το MEGA, η ιστορία της ζωής του 34χρονου προκαλούσε ερωτήματα. Πώς ένα παιδί που ήρθε πρόσφυγας, ξαφνικά έκανε μια άνετη ζωή, με ταξίδια, ακριβά ρούχα και πανάκριβα ρολόγια.

Ο 34χρονος συχνά ανέβαζε φωτογραφίες όπως μία με ένα πούρο, που αποτύπωναν έναν τρόπο ζωής που μόνο ταπεινό και φτωχικό δεν μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος. Ήταν άλλωστε και τα ταξίδια στο εξωτερικό, αρκετά σε όλη την Ελλάδα αλλά και ο πλουσιοπάροχος γάμος πρόσφατα, με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα στο πλευρό του και έναν από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές να αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των καλεσμένων.

«Είναι ο … αυτός που βγήκε, αυτός είναι ο μικρός, είναι ο μεσαίος αδελφός του κι είναι και ο μεγάλος αδελφός. Που ο μεγάλος αδελφός είναι ο οδηγός, που οδηγεί τα αυτοκίνητα και πηγαινοφέρνει τα παιδιά. Στη δομή. Ο … είναι ο μικρός αδελφός… Και είναι διευθυντής και δε μας έλεγε τίποτα; Τι το κρύβεις ρε φίλε; Τι το κρύβεις; Έχω πάθει πλάκα ότι ήταν διευθυντής. Δεν ξέραμε τίποτα».

Η αναδοχή που… εξέπληξε

Είναι όμως, ένα ακόμη περιστατικό, που θορύβησε τον κόσμο γύρω του. Παρουσιάστηκε ως ανάδοχος γονιός ενός παιδιού από τη δομή, εγείροντας ερωτήματα για το εάν πράγματι πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει.

«Ξαφνικά, ο… εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού, 4 ετών από την Αλβανία, μέσα από την ‘Κιβωτό’. Το έλεγε παντού και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς ένας τόσο νέος άνδρας, μόνος του, κατάφερε να γίνει ανάδοχος, ενώ ζευγάρια που παλεύουν να το καταφέρουν χρόνια, απορρίπτονταν από την ‘Κιβωτό’.

»Όλοι αναρωτηθήκαμε για τα κριτήρια και πώς τα πληροί. Βέβαια, βλέπαμε ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Ταξίδια, ζωή με ανέσεις. Είπε μάλιστα ότι έπαιρνε και επίδομα αναδοχής. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε μία εργαζόμενη από την ‘Κιβωτό’. Ένας γάμος πλουσιοπάροχος».

Κι ενώ το δεξί χέρι του παπά εγκρίθηκε ως ανάδοχος και έπαιρνε το επίδομα, η γυναίκα που μίλησε στο MEGA, παρότι προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να γίνει ανάδοχος παιδιού από την «Κιβωτό», πάντα έπεφτε σε τοίχο.

«Δεν δίνουν. Αυτό είναι το θέμα, ότι ο παππάς, ο πατέρας Αντώνης, δεν αφήνει αναδοχές να γίνουν με τίποτα. Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το παιδί δε θέλει γιατί περνάει τόσο καλά, που δε θέλει».

Στην περίπτωση της Χριστίνας, 25 φορές είχε εγκριθεί από το σύστημα του υπουργείου Εργασίας για να γίνει ανάδοχη. Και τις 25 φορές η «Κιβωτός», όπως καταγγέλλει, απέρριψε το αίτημά της.

«25 φορές το σύστημα έχει προτείνει κάποια παιδιά, κυρίως όμως από την ‘Κιβωτό’ γιατί εκείνοι έχουν τα πολλά. Οι διαδικασίες αυτές, ο μηχανισμός της αναδοχής, είναι πάρα πολύ σωστά, από την άποψη του κράτους οργανωμένα, πλην όμως δεν υπηρετείτε από τις ΜΚΟ, γιατί δεν θέλουν να δίνουν πολλά γι΄ αυτό και έχουν τόσα πολλά. Δεν σας κάνει εντύπωση;».

Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή, χορηγείται στους ανάδοχους γονείς οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του. Ένα επίδομα που αρχίζει από τα 325 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1.200.

Ο 34χρονος, όπως και άλλα δύο στελέχη της «Κιβωτού» που από φιλοξενούμενοι, με την πάροδο του χρόνου, έγιναν εργαζόμενοι στη δομή, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών για την ασέλγεια που έχει καταγγελθεί αλλά και για τις κακοποιήσεις.

Τις απάνθρωπες τιμωρίες που «βάπτιζαν» συνέπειες και τους ξυλοδαρμούς παιδιών της «Κιβωτού».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact