ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά το ΓΕΣ για το σκάνδαλο σίτισης σε πρόσφυγες στις Σέρρες

Απάντηση στις καταγγελίες για σκάνδαλο σε διαγωνισμό σίτισης μεταναστών στις Σέρρες έδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Στην ανακοίνωσή του το ΓΕΣ αναγνωρίζει ότι ενέκρινε ποσό 29.350+ 88.050 ευρώ για σίτιση προσφύγων σε εταιρία catering από τέλη Αυγούστου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ωστόσο σημειώνει ότι ακυρώθηκε ο διαγωνισμός καθώς στις 8 Αυγούστου δημοσιεύτηκε ο νέος νόμος. Ετσι εξέδωσε νέα διαταγή για να διενεργηθεί διαγωνισμός εναρμονισμένος με την νέα νομοθεσία.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

  • Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 96 του Ν. 4368/16, έχουν ανατεθεί στις ΕΔ οι αρμοδιότητες σύναψης και υλοποίησης παρακολούθησης συμβάσεων με αντικείμενο τη σίτιση προσφύγων – μεταναστών στα υφιστάμενα Κέντρα – Δομές Φιλοξενίας.
  • Μέχρι την 19 Αυγούστου 2016, η σίτιση των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας στην Παλαιά Γεωργική Σχολή Σερρών πραγματοποιούνταν με μέριμνα της στρατιωτικής υπηρεσίας (παροχή συσσιτίου από το 10ο Σύνταγμα Πεζικού). 
  • Την 20 Αυγούστου 2016, με διαταγή του ΓΕΣ (Αναρτητέα στο Διαδίκτυο με ΑΔΑ: 66ΧΝ6-ΔΣ4 της 09 Αυγούστου 2016), αναλήφθηκε η υποχρέωση της σίτισης μέχρι το τέλος Αυγούστου, από εταιρεία catering, μετά από έγκριση δέσμευσης πίστωσης 29.350 Ευρώ και τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.
  • Με διαταγή του ΓΕΣ αναρτητέας στο διαδίκτυο της 10 Αυγούστου 2016, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 88.050 Ευρώ  για τη σίτιση των προσφύγων από εταιρία catering, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται όμως ότι η  διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για το υπόψη θέμα ακυρώθηκε διότι, από την 08 Αυγούστου 2016 δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος 4412/16 (Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών) και εκδόθηκε νέα διαταγή για τη διενέργεια του διαγωνισμού, με βάση τη νέα νομοθεσία.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact