ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου

Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha, δίνει προβάδισμα 3,6% στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Σταθερά πάντως, όπως έχει φανεί και από άλλες δημοσκοπήσεις, η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση της Marc καταγράφει ως πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28,5%, δεύτερο τη ΝΔ με 24,9% και τρίτο Το Ποτάμι με 5,8%.

Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,7%, ΚΚΕ με 5,3%, ΠΑΣΟΚ με 4,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3%, ΛΑΟΣ με 1,9%, ΔΗΜΑΡ με 1,2%, Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%, Άλλο Κόμμα με 6,9%.

Το Άκυρο/Λευκό στο 3,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 7,6%.

Το 56,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θέλει να εκλεγεί τώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ υπέρ των πρόωρων εκλογών τάσσεται μόλις το 38,7%.

Στην ερώτηση για το τι κυβέρνηση θέλουν οι Έλληνες, το 38,8% των ερωτηθέντων απαντά μια κυβέρνηση με βάση τη ΝΔ και το 23,9% μια κυβέρνηση με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 18,4% θέλει να εκλεγεί με αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ και το 9,9% να εκλεγεί με αυτοδυναμία η ΝΔ.

Παράλληλα, το 67% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει παρόμοια πολιτική με την κυβέρνηση στην οικονομία. Το 57,8% εκτιμά ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανησυχία, ενώ το 33,3% ότι εκφράζει την ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact