AUTO-MOTO

Τι γίνεται αν περάσεις με το αυτοκίνητο μέσα από πολύ νερό;

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στη χώρα μας, προκαλώντας χάος στους δρόμους. Το οδικό δίκτυο έχει μετατραπεί σε ποτάμι, δυσχεραίνοντας σημαντικά την κυκλοφορία και αναγκάζοντας τους οδηγούς να «βυθίζουν» τα αυτοκίνητά τους μέσα στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Και όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Bengredes στο Youtube, υπάρχει μια περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου που το ποσοστό των ατρόμητων οδηγών ανέρχεται σε 100%

Οδηγοί στο βόρειο Νοτινχαμσάιρ επιχειρούν να περάσουν μέσα από μεγάλου βάθους λιμνάζοντα νερά. Ορισμένες προσπάθειες κάποιων βαν και SUV αποδεικνύονται επιτυχημένες, αλλά κάποιες άλλες δεν καρποφορούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια άσπρη BMW Σειρά 3 σε έκδοση station wagon – στην αρχή του βίντεο – που «βάλτωσε» και κατά συνέπεια έπρεπε να ρυμουλκηθεί από μια Mercedes X-Class.

Τι πρέπει να κάνουμε

Οφείλουμε να γνωρίζουμε το βάθος βύθισης του οχήματός μας, δεδομένου ότι αυτό έχει οριστεί βάσει της θέσης των ευάλωτων συστημάτων (π.χ. φίλτρο αέρα και πολλαπλασιαστές).

Κινούμαστε με μέγιστη ταχύτητα 5 χλμ./ώρα ώστε να αποτρέψουμε την είσοδο του νερού στο μοτέρ και να αποφύγουμε βλάβες των ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

Έχουμε στο νου ότι, λόγω των κυματισμών που προκαλούνται από τα επερχόμενα οχήματα, η στάθμη του νερού μπορεί να ξεπεράσει το δάπεδο του αυτοκινήτου.

Εφόσον σβήσει ο κινητήρας ενώ βρισκόμαστε μέσα σε νερά δεν επιχειρούμε να τον θέσουμε ξανά σε λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση το όχημα καλό θα ήταν να ρυμουλκηθεί.

Το νερό και η λάσπη μπορεί να υγράνουν τις επενδύσεις τριβής (θερμουί) με αποτέλεσμα η λειτουργία πέδησης να επενεργεί με καθυστέρηση.

(newsauto.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact