ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα γίνει με τις αποδείξεις του 2016

Αναμένεται ρύθμιση στη Βουλή

Στην αναμονή οι φορολογούμενοι αναφορικά με το καθεστώς που θα ισχύσει φέτος για τις αποδείξεις.

Για το θέμα των αποδείξεων του 2016, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στη Βουλή, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν, αλλά ταυτόχρονα να μαζεύουν αποδείξεις κανονικά και να τις κρατούν για μια πενταετία.

Πληροφορίες λένε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί διάταξη στη Βουλή έτσι ώστε κάθε δαπάνη που αναγράφεται στη φορολογική δήλωση να δικαιολογείται μέσα από τραπεζική συναλλαγή ή πλαστικό χρήμα.

Με βάση το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν το αφορολόγητο όριο θα πρέπει οι δαπάνες που πραγματοποιούν να γίνονται μέσω καρτών ή μέσω τραπεζικού συστήματος.

Οι αγορές καταναλωτικών ή μη αγαθών, οι πληρωμές για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ θα πρέπει να γίνονται με «πλαστικό» χρήμα ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact