ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα συζητήσει ο Σαμαράς με τους Προέδρους της Κύπρου και της Αιγύπτου

Στο Κάιρο βρίσκεται από την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι και θα μετάσχει στην τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας – Κύπρου- Αιγύπτου.

Στη σύνοδο κορυφής των τριών χωρών θα βρεθεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακοινωθέν της Συνόδου θα υπάρχει αναφορά «στην οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των χωρών που δεν έχουν συνάψει μεταξύ τους συμφωνία» – φράση που φωτογραφίζει την Ελλάδα και την Αίγυπτο κατά τρόπο που να μην προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας η οποία έχει προβεί σε διαβήματα με αφορμή την τριμερή διάσκεψη.

Πάντως, ο πρωθυπουργός χθες από την Κύπρο αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Αιγύπτου στον αραβικό κόσμο και υπογράμμισε ότι η τριμερής συνεργασία θα αποτελέσει στρατηγικό κρίκο για την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Το ανακοινωθέν αναμένεται να περιλαμβάνει αναφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των τριών χωρών σε μία σειρά τομείς πέραν της ενέργειας.

Τον Αντώνη Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact