ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Μπάιντεν για την κυπριακή ΑΟΖ

Το μείζον θέμα της παραβίασης της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την Τουρκία συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός Αντριπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Μπάιντεν έδειξε «πλήρη κατανόηση» στις θέσεις που παρουσίασε ο κ. Αναστασιάδης τόσο για τις τουρκικές προκλήσεις όσο και για τη διακοπή της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος επανέλαβε την αμερικανική θέση πως η Κύπρος έχει το «δικαίωμα» να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της. Πρόσθεσε δε πως θα θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, και τον Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, στις επικείμενες συναντήσεις που θα έχει στην Τουρκία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact