ΚΟΣΜΟΣ

Την καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς από τους ισλαμιστές καταγγέλει η UNESCO

Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα καταδίκασε σήμερα τη «βάρβαρη» καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράκ, όπου οι τζιχαντιστές έχουν καταστρέψει αρχαίες τοποθεσίες στα εδάφη που ελέγχουν.

Το Ιράκ διαθέτει «χιλιάδες ναούς, κτίρια, αρχαιολογικούς τόπους, αντικείμενα τα οποία αποτελούν θησαυρό για ολόκληρη την ανθρωπότητα», δήλωσε η Μπόκοβα στη διάρκεια επίσκεψής της στη Βαγδάτη.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ο θησαυρός αυτός, αυτή η κληρονομιά του πολιτισμού, να καταστραφεί με τον πιο βάρβαρο τρόπο», πρόσθεσε.

«Πρέπει να δράσουμε, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, επειδή οι εξτρεμιστές προσπαθούν να σβήσουν την ταυτότητα. Διότι γνωρίζουν πως αν δεν υπάρχει πια ταυτότητα, δεν υπάρχει πια Ιστορία. Πιστεύουμε πως αυτό δεν είναι αποδεκτό», δήλωσε ακόμη η γενική διευθύντρια του Οργανισμού του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση την Επιστήμη και τον Πολιτισμό.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ελέγχουν πολλά εδάφη στο Ιράκ και έχουν καταστρέψει εκεί χώρους τους οποίους θεωρούν ειδωλολατρικούς ή αιρετικούς. Έχουν καταστρέψει ιδιαίτερα τάφους, εκκλησίες και πολύτιμα χειρόγραφα στη Μοσούλη, και έχουν πωλήσει αρχαιότητες για να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact