ΥΓΕΙΑ

Το 5ο Συμπόσιο για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το 5ο Συμπόσιο για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες – Παιδιατρική Ανοσολογία, οργανώνει το Τμήμα Ανοσολογίας Ιστοσυμβατότητας στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, το οποίο συμπλήρωσε 30 χρόνια λειτουργίας. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 21-22 Απριλίου 2016.

Οι Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες (ΠΑΑ), κορμός της Παιδιατρικής Ανοσολογίας, εκδηλώνονται συνηθέστερα με λοιμώξεις, αλλά όχι σπάνια είναι η αιτία αλλεργικών ή αυτοανόσων νοσημάτων, λευχαιμιών ή λεμφωμάτων. Κατατάσσονται στα σπάνια νοσήματα, αλλά είναι πολύ συχνότερες απ’ όσο νομίζουμε, τις συναντάμε δε όχι μόνο σε παιδιά και εφήβους, αλλά και ενήλικες. Συχνά υποδιαγιγνώσκονται κι αυτό έχει ως συνέπεια να μην αξιοποιούνται οι σύγχρονες θεραπευτικές ανοσολογικές παρεμβάσεις, με σοβαρές επιπλοκές και συνέπειες στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Διακεκριμένοι, διεθνούς εμβέλειας Ομιλητές θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε ερευνητικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο.

Προσδοκία μας, τονίζουν οι επικεφαλής της διοργάνωσης, είναι να συμβάλλουμε στην εκπαίδευση για έγκαιρη διάγνωση των νοσημάτων και σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών. Παράλληλα επιδιώκουμε την ευαισθητοποίηση των Υπηρεσιών Υγείας και την κατανόηση της σημασίας της πρόσβασης των ασθενών στην κατάλληλη και αναγκαία υποστήριξη και θεραπεία. Ευελπιστούμε να προωθήσουμε την συλλογή δεδομένων με την καταγραφή των αντίστοιχων περιπτώσεων και στη χώρα μας με σκοπό την ορθότερη πολιτική υγείας στον τομέα αυτό της Ιατρικής.

Διαβάστε ακόμη:

Ανοσο-ογκολογία: Ένα νέο «όπλο» στη μάχη κατά του καρκίνου

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact