ΚΟΣΜΟΣ

Το 74% των Βρετανών φοβάται τρομοκρατική επίθεση το 2016

Μεγάλο ποσοστό Βρετανών εκφράζει φόβους για τρομοκρατικές επιθέσεις, την είσοδο μεταναστών και την αύξηση της ανεργίας στη χώρα το επόμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 74% των Βρετανών πιστεύει πως μια σημαντική τρομοκρατική επίθεση είναι πιθανό να διαπραχθεί στην Βρετανία μέσα στο 2016, λαμβανομένων υπόψη της τρέχουσας διεθνούς κατάστασης και του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία.

Το ποσοστό είναι αυξημένος σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του περασμένου έτους, όταν μόλις το 49% των Βρετανών πίστευε πως μια τρομοκρατική επίθεση ήταν πιθανό να συμβεί μέσα στο 2015.

Η έρευνα επίσης κατέδειξε πως οι περισσότεροι πολίτες αναμένουν μια κλιμάκωση στην εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο της Συρίας, με το 58% να πιστεύει πως κάποια στιγμή μέσα στο 2016 θα αποσταλούν χερσαία στρατεύματα.

Παράλληλα το 70% των ερωτηθέντων αναμένει αύξηση στον αριθμό μεταναστών που θα φθάσουν στην Βρετανία, συγκριτικά με το 47% το περασμένο έτος.

Παράλληλα το 36% των συμμετεχόντων εκτιμούν πως οι δείκτες ανεργίας θα αυξηθούν.

Η έρευνα διεξήχθη νωρίτερα αυτό το μήνα, στην Βρετανία, με δείγμα 1.040 ανθρώπους, με την μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact