ΚΟΣΜΟΣ

«Το αντισυμβατικό ΙΚ μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αντισυμβατικές δυνάμεις»

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Βολκάν Μποζκίρ, ζήτησε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ισλαμικού κράτους με έναν μη συμβατικό τρόπο, όπως αναφέρει το ευρωπαϊκό δελτίο πληροφόρησης Agence Europe, υπό τον τίτλο «το ισλαμικό κράτος είναι μια αντισυμβατική δύναμη».

«Αυτή η ομάδα έχει λάβει ένα σχήμα το οποίο δεν είναι συμβατικό. Θα ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε με συμβατικές δυνάμεις όπως έναν στρατό στο έδαφος» δήλωσε ο Μποζκίρ στην Επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθύμισε ότι μόνο 800 μαχητές κατάφεραν να καταλάβουν τη Μοσούλη – την οποία υπερασπίζονταν 55.000 Ιρακινοί στρατιώτες.

«Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή την αντισυμβατική δύναμη είναι με αντισυμβατικές δυνάμεις. Αν στείλουμε συμβατικές δυνάμεις, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε ο Μποζκίρ.

«Αν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια συμμαχία, οι ΗΠΑ θα πρέπει οπωσδήποτε να συγκαταλέγονται σε αυτήν όπως επίσης πρέπει να είναι παρούσες οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις. Τότε ίσως θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε συμβατικές δυνάμεις», δήλωσε ο ίδιος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact