ΕΛΛΑΔΑ

Το φυλλάδιο μίσους του Αμβρόσιου κατά Φίλη και οι χαρακτηρισμοί στον υπουργό [εικόνες]

Μεγάλες και πολύ σοβαρές διαστάσεις παίρνει πλέον το φυλλάδιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, εις βάρος του Νίκου Φίλη.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια αναφέρθηκε στο επίμαχο φυλλάδιο, που απεικονίζει τον Υπουργό Παιδείας να κοιμάται εντός της Βουλής και με χυδαίους και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Όπως είπε ο κ. Φίλης στο συγκεκριμένο φυλλάδιο υπάρχει ένα ρητό στο οποίο τονίζεται εν ολίγοις πως οι χοντροί είναι βλάκες.

Στο φυλλάδιο ο Αμβρόσιος απευθυνόμενος στους πιστούς, χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη «ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειµµατικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εµπαθή σε κάθε ιερό και όσιο». Καλεί τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει πριν «τα πράγµατα εκτραχυνθούν εξαιτίας της αδολεσχίας και της προσβολής των θεσµών και των Ελλήνων».

Μάλιστα, ο Αμβρόσιος κάνει λογοπαίγνιο, ότι “ο Φίλης δεν είναι… Φίλος της εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης, αλλά Φίδι, που έτσι λειτουργεί στον κόρφο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας».

Αναφέρεται και η ρήση «παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον”, δηλαδή “το παχύ στομάχι δεν γεννά έξυπνο νου», που είναι εις βάρος των υπέρβαρων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact