ΚΟΣΜΟΣ

«Το Γιαβούζ άρχισε άρχισε γεώτρηση στα ανοιχτά της Καρπασίας»

Τεντώνει το σκοινί η Άγκυρα

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, επιβεβαίωσε την έναρξη των γεωτρήσεων του Γιαβούζ στα ανοιχτά της Καρπασίας.

Ο Ντονμέζ επισκέφτηκε το γεωτρύπανο Γιαβούζ και ανακοίνωσε πως οι έρευνες έχουν φτάσει σε βάθος 1.710 μέτρων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός χαρακτήρισε το πλοίο «σύμβολο της ανεξαρτησίας μας», προσθέτοντας ότι οι γεωτρητικές εργασίες θα συνεχιστούν με την στήριξη του τουρκικού έθνους.

Το μήνυμα Ντονμέζ έρχεται σε συνέχεια της εξαγγελίας του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν πως η Άγκυρα θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα «δικαιώματά της» στην ανατολική Μεσόγειο, κι ότι δεν θα ανεχτεί προκλήσεις ή δολιοφθορές.

Το Γιαβούζ βρίσκεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τουλάχιστον πριν λίγες ημέρες έπλευσε και στα χωρικά ύδατά της.

Η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την κυπριακή κυβέρνηση, αρνείται πως έχουν οριοθετηθεί θαλάσσιες ζώνες στην περιοχή και υποστηρίζει ότι επιχειρεί ανοιχτά των κατεχόμενων με άδεια του ψευδοκράτους που μόνον αυτή αναγνωρίζει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την συμπεριφορά της ανοιχτά της Κύπρου κι έχει καταστήσει σαφές ότι παρακολουθεί το ζήτημα. Την τουρκική συμπεριφορά έχουν επικρίνει και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact