Απορρίπτει η Τεχεράνη την πρόταση του Μπαράκ Ομπάμα για δεκαετές πάγωμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο Αμερικανικό Κογκρέσο επί του θέματος.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, η πρόταση της συμφωνίας δεν είναι αποδεκτή, ωστόσο διαβεβαίωσε πως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν με στόχο την υπογραφή συμφωνίας.
«Το Ιράν δε θα δεχθεί ακραίες και παράλογες απαιτήσεις», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.
«Η θέση του Ομπάμα εκφράζεται με μη αποδεκτές και απειλητικές φράσεις», πρόσθεσε επισημαίνοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουν, ενώ προηγήθηκαν συνομιλίες του Ιρανού υπουργού με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι.