ΚΟΣΜΟΣ

Το κρίσιμο τηλεφώνημα Μέρκελ – Ολάντ για την Ελλάδα – Τι συμφώνησαν

Τρόπους για να αξιοποιηθούν οι επόμενες τρεις ημέρες, που μεσολαβούν μέχρι την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, ώστε να υπάρξει πρόοδος για μια συμφωνία για το ελληνικό θέμα, αναζήτησαν η Ανγκελα Μέρκελ και η Φρανσουά Ολάντ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος έκαναν «μια επισκόπηση της κατάστασης» αναφορικά με την ελληνική κρίση, όπως αποκάλυψε πηγή στο περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, διάρκειας μερικών λεπτών, οι δύο ηγέτες επισήμαναν ότι «οι τρεις επόμενες ημέρες, ως την έκτακτη σύνοδο της Δευτέρας, πρέπει να αξιοποιηθούν για να υπάρξει πρόοδος για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο Ολάντ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μπρατισλάβα για μια σύνοδο κρατών της περιοχής στην οποία είχε προσκληθεί, ζήτησε να «γίνει ό,τι είναι δυνατόν» προκειμένου να υπάρξει ένας «συμβιβασμός», προειδοποιώντας εναντίον της πιθανότητας μιας νέας «αποτυχίας» των διαπραγματεύσεων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact