ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το μετεκλογικό κάδρο κρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Από «το κάδρο που θα φτιαχτεί μετεκλογικά» θα κριθεί το πρόσωπο που θα υποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ περιφέρεια Αθηνών. «Θα εξαρτηθεί από το κάδρο που θα φτιαχτεί μετεκλογικά, από το πολιτικό τοπίο, από τους συσχετισμούς, όχι όμως εις βάρος του βασικού μας προγράμματος. Το τονίζω» σημειώνει ο κ. Βούτσης.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ρεαλιστικό ενδεχόμενο την αυτοδυναμία, ο κ. Βούτσης σημειώνει: «Ενδεχομένως, με τη βοήθεια όμως πάντοτε αυτού του απαράδεκτου καλπονοθευτικού νόμου. Όσο μεγάλο ποσοστό και αν πάρουμε, θέλουμε την αυτοδυναμία για να μη βάλουμε νερό στο κρασί μας, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μην έχουμε απέναντί μας το υπόλοιπο ποσοστό, που θα είναι μεγαλύτερο. Γι’ αυτό πάντοτε μιλάμε για κύκλους στήριξης, συναίνεσης, ανοχής στην κοινωνία κυρίως, αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις».

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ενδεχόμενο να μην συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο κ. Βούτσης τονίζει: «Εδώ θα είμαστε και σήμερα και θα είμαστε και από Δευτέρα εδώ, με ένα νέο πολιτικό συσχετισμό ελπίζω που θα καθιστά απολύτως υποχρεωτική την αλληλέγγυα και ισότιμη στάση απέναντι στην ελληνική περίπτωση μέσα στην ΕΕ».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact