ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα της ΝΔ για τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου

«Συνεχίζουμε μαχόμενοι εναντίον κάθε ολοκληρωτισμού»

«Προχωρώντας αύριο στο 10ο Συνέδριό μας συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στο ρόλο μας μαχόμενοι εναντίον κάθε ολοκληρωτισμού και ενεργητικά υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας», τονίζει η Νέα Δημοκρατία στο μήνυμά της για τη συμπλήρωση των 49 χρόνων από τη χούντα της 21ης Απριλίου.

Όπως σημειώνει η Συγγρού, «η θλιβερή επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, υπενθύμιση για εγρήγορση, προάσπιση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας. Θυμούμαστε και τιμούμε τους πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα που αντιστάθηκαν συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα. Δεν αρκεί όμως, μόνο η μνήμη. Η υπεράσπιση, η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Δημοκρατίας είναι διαρκές αίτημα και πρόκληση. Απαιτούν από όλους μας διαρκή προσπάθεια».

Συνεχίζει, επισημαίνοντας: Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην Ιδρυτική διακήρυξη του Κόμματός μας: «Κίνδυνοι για τη Δημοκρατία υπάρχουν πάντοτε. Και θα απαιτηθή η επαγρύπνησις αλλά και η συσπείρωσις του λαού σε ισχυρούς πολιτικούς σχηματισμούς, ικανούς να προστατεύσουν την δημοκρατία, όχι μόνον από τον κομμουνισμό και φασισμό, αλλά και από τα αίτια που προκάλεσαν στο παρελθόν την πτώση της. Γι’ αυτόν ακριβώς τον εθνικό σκοπό εθεώρησα καθήκον μου να δημιουργήσω μιαν ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη – την Νέα Δημοκρατία».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact