Με επίσημο αίτημα την παροχή στρατιωτικής συνδρομής στις επιχειρήσεις εναντίον της ISIS προσέρχεται η Γαλλία στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν η Γαλλία επιθυμεί σε διμερές επίπεδο και «με όσα μέσα μπορεί ο καθένας» να έχει στήριξη από τις ευρωπαϊκές χώρες για τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας επικαλέστηκε την παράγραφο 7 του άρθρου 42 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της ΕΕ οφείλουν να στηρίζουν και να βοηθούν ένα άλλο κράτος μέλος σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης σε βάρος του.
Από την πλευρά της η Γερμανία αναφέρει: «Θα ακούσουμε τι έχει να ακριβώς ζητά το Παρίσι και θα το εξετάσουμε». Σε συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι «συζητήθηκε ενίσχυση της συνεργασίας εναντίον της ISIS».





















